Fredag i Budapest ...

... och vi har varit riktiga turister i dag. Började dagen kl. 8,30 med en promenad på ca 45 minuter till stadens saluhall. Detta på tom mage eftersom vi tänkte oss en god frukost där. Men någon vidare servering fanns det inte där inne. Vi hittade till slut ett som hade mackor och kaffe. Lite fick vi i oss i alla fall.





Saluhallen var väldigt stor och där fanns nog allt (utom någon vidare servering). Har länge, mycket länge, letat efter en speciell väska. Jag hittade den här i saluhallen. Min tur att shoppa i dag. Det blev väska och saffran.





Innan vi gick från hotellet på morgonen köpte vi biljetter för stadsturen med buss och båt turen. Det var en sådan tur som man kunde utnyttja hela dagen. Hoppa på på ett ställe, hoppa av på ett och sen kunde man hoppa på igen på ett annat ställe. Nu när saluhallen var avklarad gick vi till hanmen och hoppade på båten som körde en sväng längs staden. Detta tog ca 1 timme.






När vi hoppat av båten beslöt vi oss för att försöka hitta en restaurang och få i oss något lätt. Det blev en trerätters i stället. Blir inte alltid som man tänker sig och roligt är det.

Sen var det att hoppa på bussen. Rundtur och lite bilder togs.










I mitten här någon stans finns vårt hotell.




Blev en fika med den fina utsikten bakom oss.



Efter dagens 10 timmar som riktiga turister vilar vi nu ut en stund på rummet. Sen blir det att göra stan en sväng i kväll.

Förresten vi hade 31+ kl. 15,30 i dag. Det vill säga att det är varmt här och jag har konstaterat att jag tog med för varma kläder.


Kommentarer
Postat av: becca

bokade vi aldrig frukost? :S



ta bort datumstämplen på kameran. inte speciellt fint om man vill framkalla. el?



gött att det är fint väder :)

2010-05-28 @ 20:28:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0