Vårt äventyr i Grekland sommaren 2012.

Då var vi hemma igen efter 3,5 vecka på resande fot i Greklands ö-värld. En semester som vi kommer prata om och tänka på mycket tror jag. Skall försöka göra en sammanfattning av resan här. Tänker då ta med kort om öarna, kostnader för resor och boende och lite annat. Kan låta som tråkig läsning men hoppas kunna snitsa till det lite här och där kanske. Till varje ö lägger vi en länk om ön och efter den korta informationen ligger länkar till bloggen om just de dagarna vi tillbringade på ön.

Redan innan jul 2011 började vi prata om att ö-luffa i Grekland under semester. Tiden gick och vi nämnde inte så mycket om det. Letade lite på nätet om öarna kring Kos. Varför runt Kos kan vi tacka Martina och Linus för och om det kommer mer sedan. Som sagt tiden gick och snart var det semester. Måste säga att vi inte har planerat så mycket alls. Om det är det som gjorde att resan blev, som vi tycker, så bra eller om man inte behöver planera mer för att göra det vi gjorde. Ja, det vet jag inte.

Vi hade bestämt att vi skulle börja vår resa vecka 25, det vill säga midsommarveckan. Om vi skulle åka innan den 19 juni eller efter hängde på Martina. Eftersom hon fyller år denna dag få berodde det på om hon var i Sverige eller på Kos på sin födelsedag. Att hon kanske skulle vara på Kos beror på Linus, hennes pojkvän, som har företag på Kos i form av Svenska Bartenderskolan och Tylösand Beach Club. Så att boka flyg för starten dröjde fram till den 27 april 2012, då hon hade kommit fram till att hon skulle vara på Kos. Vi bokade flyg för att flyga från Kastrup den 16 juni 2012 kl. 9.00 med mellanlandning och byte av flyg i Düsseldorf för att sedan landa på Kos kl. 17.30. Direktflyg mellan Kastrup och Kos tar endast ca 3,5 timme, men vi skulle ju vara iväg ett tag så valde ett billigare flyg i ställer. Nu var flyget ner bokat och vetskapen om att vår luff skulle bli av började kännas. Någon hemresa bokade vi inte och det var för vi viste inte om vi ville vara iväg en, två, tre eller fyra veckor. Dessutom viste vi ju inte hur vi skulle resa mellan öarna så då var platsen för hemresan svår att bestämma redan så tidigt. Vi gjorde, trots bokningen av nerresan, inte någon större ansträngning på att läsa in oss på öarna eller planera för vilka vi skulle åka till och i vilken ordning. Fixade i alla fall en karta som visade öarna som finns där.

Veckan innan vi skulle åka började vi plocka fram saker vi tänkte att vi skulle ha med oss. Skrev en lista med på det som behövdes. När vi la fram sakerna på bordet i köket så började känslan av att det verkligen skulle bli av att infinna sig och man längtade mer och mer för varje dag till att det skulle bli fredag, sista arbetsdagen och dagen för vår avfärd. Våra ryggsäckar var packade och klara på torsdagen med det vi trodde vi skulle behöva under de veckor vi skulle vara iväg. Vet nu att vissa saker behöver man inte och vissa skulle man ha fler av.

Fredagen den 15 juni kom och vi jobbade som vanligt denna dag. Kom hem, fixade mat och satte oss framför Tv för att se Sveriges match i fotbolls EM. Viste att vi inte skulle hinna se mer än första halvlek eftersom vi skulle åka tåget från Mörrum kl. 22.45. Efter första halvleks slut hängde vi på oss ryggsäckarna och traskade de ca. två km till stationen. Nu var vi på väg …

Kom till Kastup med tåget strax efter ett på natten. Inte mycket fart på den flygplatsen vid den tiden. Hittade en avskild plats att breda ut våra sovsäckar på för att kunna lägga oss och få lite sömn under resterande timmar av natten.

Kl. 9.00 lördagen den 16 juni lyfte planet från Kastrup och med mellanlandning och lite väntan i Düsseldorf landade vi på Kos kl. 17.30. En taxi till hotell Oskar i Kos stad och där stod hon och väntade på oss vårt minsta gryn Martina. Detta boende var det enda som vi förbokat under hela resan. Nu hade vi drygt tre dagar framför oss på Kos tillsammans med Martina och Linus. Eftersom vi hade tillbringar två veckor här förra året så gjorde vi inga utflykter här utan njöt av ledigheten på Tylösand Beach Club. Vi firade Martina med frukost på vår balkong och med middag på kvällen på Spitaki. Mellan frukosten och middagen gjorde vi efterforskning på hur vi skulle ta oss till nästa ö på det billigaste och bästa sättet.

   

Kalymnos, http://www.kalimera.se/oar/dodekan/kalymnos.html, var vårt nya mål. Vi tog den lokala bussen från Kos stad till Mastichari och därifrån båt vidare till Kalymnos. Kallas för Svampfiskarnas ö då det är här man dyker efter de där tvättsvamparna man kan köpa i hälsokostaffärerna här hemma. Är också en ö för de som är intresserade av klättring och av dykning. Inget för oss, vi höll oss på den plana marken. Det var också här vi firade midsommar med sill och potatis och snaps ...

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4fe47c70e087c36a0e0283f1

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4fe47c70e087c36a0e0283f3

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4fe6fd44ddf2b33d750002c0

 

Leros, http://www.kalimera.se/oar/dodekan/leros.html, blev nästa ö att besöka. Hade nog blivit en annan upplevelse om vi bott inne i hamnstaden Agia Marina i stället för att välja en mindre by. Men då hade vi heller inte träffat på Foti som ägde och jobbade på restaurangen där vi åt sista kvällen och det var även han som fixade boendet för nästa ö. Det också på denna ön som Ronny fick hjälpa till att hänga upp en haj när han var ute och strosade. Ronny alltså ...

 

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4fe6fbede087c332ab0009e8

Nästa blogginlägg berättar både om Leros och om Lipsi.

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4feb0a70ddf2b305080000b5

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4fec5c7b9606ee5ea000005e

 

Lipsi, http://www.kalimera.se/oar/dodekan/lipsi.html, Är en liten mysig ö som vi varmt kan rekommendera om man vill ta del lugnt, njuta av underbar miljö och äta god mat. Hit skulle vi kunna tänka oss att återvända.

Som ni läste innan så finns det skrivet om Lipsi i blogglänken här innan. Här kommer någon till. http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4fec5c7b9606ee5ea000005e http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4fed4ae89606ee073e000ef6

 

Partmos, http://www.kalimera.se/oar/dodekan/patmos.html, här var det första gången som vi kände av det där med att bli anfallna av bostadsuthyrare. Alla var på oss och pratade i munnen på varandra. Som en räddande ängel kom Susanna och undrade om vi kom från Lipsi och från Madam Anna. Madam Anna hade ringt och berättat att vi var på väg. Susanna var Annas systerdotter och hon hade uthyrning hon med. Vi sa jag till hennes boende och kände att vi var tacksamma för att Anna ringt henne. Här var en lite större ö an de tidigare.Trots det hittade en egen liten vik ...

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4fedd0f1ddf2b36e08000030

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4feee7b7ddf2b36e200010e6

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4ff064339606ee3456002c71

 

Kos, http://www.kalimera.se/oar/dodekan/kos.html, har vi som sagt inte gjort utflykter på. Men måste säga att vi haft roliga, mysiga och givande dagar där ändå tillsammans med Martina och hennes Linus.

                        

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4ff1331ce087c307d1000868

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4ff30c76ddf2b3580a0000cf

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4ff3d9b2e087c311040011c4

 

Nisyros, http://www.kalimera.se/oar/dodekan/nissyros.html, är en liten vulkanö. Liten är den verkligen. Här stannade vi endast en natt men fick en otrolig matupplevelse i den lilla bergsbyn vi besökte där vi hade utsikt över vulkankratern på ena sidan och en underbar solnergång på andra hållet.

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4ff56d7b9606ee7eb4001334

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4ff685919606ee7ec8002781

Tilos, http://www.kalimera.se/oar/dodekan/tilos.html, här har vi haft det allra bästa läget på boendet. Nära hamnen, vid strandpromenaden, vid stranden och nära affär, bageri och restauranger. Med vatten som var så klart ... Dessutom en underbar utsikt från vår lilla balkong. Här är också ett ställe vi skulle kunna tänka oss att semestra på i lugn och ro.Har har vi också upplevt en både solnergång och soluppgång. Så vackert så ...

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4ff7453f9606ee560a00162d

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4ffa80a09606ee1e0d000873

 

Rhodos, http://www.kalimera.se/oar/dodekan/rhodos.html, har vi kommit fram till, och det gjorde vi ganska snabbt, är inget för oss. I alla fall inte Rhodos stad. Massor med folk men det som är allra jobbigast är nog alla inkastare på barer och restauranger. Inte nog med att de försöker fösa in en, de tror att det går lättare om de pratar svenska med en. Hur mycket grekisk känsla får man då? Blir det resa till Rhodos någon mer gång så blir det inte till Rhodos stad.

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4ffbc05fddf2b32cf7000a84

http://publishdev.se/ronnysvensson.blogg.se/entry/4ffd93dcddf2b341d4000018

Vi kom hem trots att Ronny blev sjuk. Och jag är mycket tacksam för att vi gjorde det eftersom han fick uppsöka sjukhuset på torsdagen då febern inte ville ge med sig. Blev inlagd för att få antibiotika intravenöst. Fick komma hem dagen efter då han började känna sig bättre efter medicineringen.

 

En sammanställning på kostnaden för det vi upplevt kommer här. Vi har varit borta i 25 dagar totalt.

Flyg till Kos och från Rhodos hem igen:                                                             6570:-

Båt och busskostnader när vi tagit oss från ö till ö:                                          2203:-

Boende på de olika öarna:                                                                                    5792:-

Kostnad för att hyra vespa:                                                                                      570:-

Tåg till och från Kastrup:                                                                                          705:-

Övriga utgifter så som mat, dryck m.m.:                                                           14054:-

 

Totalt för hela resan blev kostnaden:                                                                 29894:-

Det blir en kostand på 1195,76:- för oss tillsammans för varje dag och vi slår ut det. Då ingår allt det som finns uppgivet här ovan.

När vi summerar det vi gjort så kan vi inte komma på något som vi skulle vilja ha gjort annorlunda. Finns nog de som tycker det låter jobbigt att vi inte har planerat och förbokat både resor och boende innan. Men det är det som vi har känt som skönt. Vi har inte behöft stressa för att vi "måste" till ett nytt ställe en viss dag och en viss tid. Vi har i stället kunna känna oss för om vi vill vara kvar eller om vi ville dra vidare. Dessutom lär man sig en del på att leta efter trasporter och tider och boende då det inte är lika från ö till ö även om man är i samma land.

Vi har haft härliga dagar i Grekland med god mat och dryck. Boende som har varierat i klass men som har varit ok. Vi har upplevt mycket, skrattat och mått så bra som man bara kan. Vem vet, vi kanske gör det igen någon gång ...

 

 

 


Borta bra men hemma bäst … eller?

Så var det sista dagen på vår resa och denna dagen skulle bli lång. Flyget skulle gå kl. 04.40 nästa morgon och rummet skulle lämnas kl. 12.00. Efter frukost och lite surfande frågade Ronny i receptionen om det var ok att lämna väskorna någonstans på hotellet eftersom vi inte skulle åka till flygplatsen förrän senare på kvällen. Fick då erbjudandet att vi kunde behålla rummet fram till 20.00 mot en avgift på 15€. Det slog vi till på. Då kunde vi gå till hotellet och duscha och fixa innan vi åkte till flygplatsen.

Tänkte oss en dag på stranden. Hade inte haft någon sådan på några dagar. Packade ihop och gick ut, ett dopp och sen kände Ronny att han inte mådde riktigt bra. Han gick till hotellet och jag var kvar på stranden en stund till. När jag kom tillbaka till Ronny hade han börjat få feber och den steg hela tiden. Som mest var den uppe i 39,9 grader … Dessutom hade han fått värk i sitt vänstra knä som också hade börjat svullna upp lite. Fick packa fram sovsäcken för att han frös så mycket. Vi hade då ca 30 grader varmt i rummet. Detta var vid lunchtiden så det var ännu några timmar som kunde användas till att kurera så mycket som möjligt tills vi skulle ge oss iväg. Jag servade honom med dricka och med mat. Kollade tempen och gav febernersättande. Vi kollade tiden till det verkade och hur länge effekten satt i med tanke på natten på flygplatsen och resan hem sen. Hade ju en tågresa med på några timmar som skulle fixas också.

Vatten, cola, ost och skinkpaj, Alvedon och Ibumetin om vartannat hela eftermiddagen. Vid 19.00 checkade vi ut och tog den lokala bussen till flygplatsen. Väl där försökte vi hitta en bra plats att sitta en stund på och sen en plats att kunna krypa ner i sovsäcken lite senare för att få lite sömn. Skall säga att det finns inte mycket trevliga ställen att vila på på Rhodos flygplats. Men trots detta så fick vi lite sömn både Ronny och jag.

Check in, lite väntan till och så på planet som lyfte i tid. Det vill säga 04.40 Grekisk tid som är en timme före oss här i Sverige. Landade strax efter 7 på morgonen och hade sådan tur att det gick ett tåg lite efter 8 så vi kunde ta det.

Efter drygt två timmar hoppade vi av i Mörrum och hade nu en ca två km promenad till vårt kära hem. En promenad med ryggsäckar och en Ronny som inte mådde så bra. Då tar Ronny fram telefonen och ringer en hjälpsam granne som kommer och tar vår packning och Ronny …

Jag fick inte plats så jag fick traska hem … var ok det med för solen kom fram en stund medan jag gick där och njöt av de friska dofter som man känner längs vägen när man bor på landet.

Nu är vi hemma och Ronny har fortfarande feber, då är det skönt att vi är hemma. Även om vi tyckte det var i varmaste laget många gånger så kunde det varit lite varmare här nu. Har på mig långbyxor och strumpor för första gången på tre och en halv vecka … Tur att vi är lediga några dagar till så vi kan packa upp och tvätta innan vi får besök nästa vecka …

 

 


Rhodos stad ...

… är nog inget för oss har vi kommit fram till.

Efter frukost tog vi på oss ordentliga skor för att vandra runt lite i utkanten av Rhodos stad. Efter ett par timmars vandrande, i lugn takt, kom vi fram till något som vi tror var utkanten av stan. Hittade ett litet och väldigt Grekiskt fik där farbröderna satt med sina ”stressband” och snurrade på dem. Vi beslöt oss för att ta en fika här. Lyckades beställa en Frappe för mig och öl för Ronny trots att tjejen som jobbade där inte kunde någon engelska och vi ingen grekiska. Ett tecken till att vi nog var i utkanten var synen av kossor som betade vid vägkanten.

Sen strosade vi vidare och vidare och vidare till vi nog inte riktigt visste vart vi var. Stannade på en bensinmack, som vi inte såg så många av längs vägen, och frågade vart vi var. Var långt från stan men kunde gå tillbaka en liten bit så gick en väg som ledde oss till en mindre väg mot Rhodos stad. Vi tog denna vägen och fortsatte vandringen tillbaka mot stan. Efter fem timmars strosande, totalt från det att vi startade på förmiddagen, beslöt vi oss för att invänta nästa buss. När vi sitter där och väntar stannar en taxi och de undrar och vi skall dela på kostnaden in till stan. Skulle kosta oss 6€. Det var något som vi inte tvekade på …

Efter timmarna längs vägarna var vi nu lite hungriga. Fick bli en god baguette i hörnet nära hotellet. En dusch och lite vila hade vi gjort oss förkänta av nu.

På kvällen sökte vi oss till de södra delarna av gamla stan. Inte alls lika mycket folk och försäljare där så det passade oss mycket bättre. Efter en Ouzo som fördrink på en bar och sen pizza som middag på en annan var vår sista kväll i Rhodos stad slut.

Som jag började så har vi kommit fram till att Rhodos stad är inget för oss att semestra i. Stress, massa folk och alla dessa inkastare på alla matställen och barerna. Blir så trött på dem och framför allt att de tror man skall nappa på deras prat om de pratar svenska med en.


Tilos och så vidare …

Sista hela dagen på Tilos blev en slappdag vid stranden. Vi varvade sol, bad och skugga med varandra. Ronny tog en paus extra från stranden … det var ju lördag … vilket betyder mellodikryss. Lunch hemma på balkongen och lite siesta inomhus innan vi gjorde oss klara för kvällen.

Innan maten satte vi oss och tog en aptitretare bestående av ouzo. Tycker om den där lakritssmaken …

Middagen intogs och vi strosade lite längs strandpromenaden innan vi gick hem och la oss.

 

Soluppgång

Vår plan var att åka med båten som skulle gå 7.30 från Tilos till Rhodos. Denna plan sprack i gårkväll när vi skulle köpa biljetter. Tidtabellen hade ändrats från och med söndagen den 8 juli 2012. Nu gick det en båt kl. 7.00 men den gick inte till Rhodos stad och den som gick till staden gick kl. 15.45. Vi valde den som skulle gå 15.45 eftersom vi hade för avsikt att vara storstan sista dagarna. Inte nog med att tiderna ändrat utan priserna med. I går när vi tittade gick turen 7.30 och kostade 14€/person. Nu gick den 15.45 och kostade 24,50€/person.  

Vår plan med att kunna åka kl. 7.30 var även att vakna så tidigt så vi kunde se soluppgången över viken där vi bodde. Var bara att ställa kl. på 5.30, upp och se på mästerverket och sen krypa ner och sova en stund till.

           

Plockade ihop våra saker och sen var det att vänta in båtens avgång …

Blev en guppig båttur på drygt två timmar.

 Framme i Rhodos stad var vi och inget boende fixat … Vilket håll går vi mot? Vi började traska och stannade ganska snart för att inse att vi nog behövde kolla in på ett annat sätt. Stannade till vid en parkbänk och Ronny begav sig iväg utan ryggsäck för att se vad han kunde hitta. Efter ca 20 minuter började jag fundera på om han skulle komma tillbaka … ingen mobil eller pengar med sig … De som känner oss vet det där med lokalsinnet … Han kom tillbaka och han hade hittat några att fråga och de hade berättat åt vilket håll hotellen låg. Vi var på rätt väg … Gick en liten bit till och där låg två hotell vägg i vägg. Savoy och Moschos. Frågade vad Savoy skulle ha per natt och det var 45€ så till Moschos och deras pris var 35€. Blev det lägre priset. Frukost ingick men vi fick acceptera annat i och med läger pris…

   

Nu var klockan omkring åtta på kvällen så vi förberedde oss för gamla stan och lite mat. Det är inte roligt att vara utomlands och man hör hur mycket svenskar som helst och när kyparna som står och försöker kasta in en tror att det går bättre om de pratar svenska med en. Vi är lite anti till det … Längtade redan till de små öarna och byarna där man får anstränga sig ibland gör att göra sig förstådd.

Hittade en restaurang som hette Lipsi som ön vi varit på innan. Ingen som försökte kasta in oss så där satte vi oss. Blev en god middag och dyr med om vi jämför med det vi betalat på öarna innan.

   

Tog en promenad längs hamnen, då slapp vi alla inkastare en stund med, och sen intog vi hotellet och ryggläge.


Man skall inte klaga …

 … men i dag har det varit varmt.
 
En go frukost startade vi dagen m
ed och sen gick vi och hyrde vespa som tog oss runt på ön. Finns inte mycket att se här och vi gick på en del turistfällor … T.ex en grotta som skulle visa skelett från djurarter som hittats här … närmaste vi kom var till en gallergrind som Ronny fick skaka. Var i alla fall fin utsikt över dalen därifrån …
 
  
 
Stannade vid en lång strand och tog oss ett svalkande välbehövligt dopp. Här kommer några bilder från vår tripp runt ön …
 
       
 
 
Blev lite vänstertrafik ibland då Ronny tyckte det var för brant ner på högersidan ...
 
 
Tog lunch på vår lilla balkong och så lite siesta på det. Efter siestan var det dags för gofika. Gick till bageriet och köpte gott fikabröd.
 
 
Kl. 17 i dag hade vi 44 + grader i solen på vår balkong. Det vill jag kalla varmt …
 
En liten fiskeby skulle vara en bra plats att se solnergången på sas det … Vi tog vespan och drog dit så vi skulle kunna se detta underverk med ett glas rött på bordet framför oss …
 
           
       
 
 
 
När vi satte oss för att njuta av kvällen på vår balkong kl. 23 var det 30 grader, vattnet brusade nedanför och månen var på väg upp …
 
 
Detta kan man kalla semester ...

Nisyros till Tilos ...

Jag tog en timme med min bok innan Ronny vaknade i dag.
 
Sen var det dags för frukost kl.8.00 … och där fans inget. Inte ens personal. Beslöt att ta vespan en runda först in till Mandraki och titta lite där.
 
När vi kom tillbaka hade personalen kommit och vi fick frukost eller … Den bestod av kaffe, två skivor rostat bröd, smör, marmelad, yoghurt med nötter och honung och ett glas juice. Men vi klarar oss …
 
 
Då hade vi några timmar kvar på ön innan båten skulle ta oss till Tilos kl.15.00. Kollade om vi behövde lämna vårt rum innan dess, men det var ok att vi gjorde det när vi skulle till båten. Fördelar med små ställen …
 
Så gav vi oss ut på äventyr …
 
 
Skulle finnas någon sorts bastu som var varm med vulkanens hjälp. Vi letade och letade. Stannade och gick upp i byn där vi ätit kvällen innan och frågade dem. Jo då, den finns. Men stor var den inte … Ett hål i berget med plats för några styck sitt sitta eller stå …
 
   
 
 Körde lite längs stränderna och så tillbaka till Mandraki. Hittade turistinformationen och hörde med dem vad som rekommenderades att besöka. Var vulkanen, vid vilken vi var redan i går, och så var det en kyrka och ett museum. Vi gjorde besök vi båda.
 
           
 
Efter att varit så kulturella och klockan bara var 12 så satte vi oss för att äta lite lunch. Blev grekisk sallad, tzatsiki och bröd. Öl till det blev det med.
 
 
Fin utsikt hade vi med där vi satt och åt och bläckfiskar och hajfena hängde på tork ...
 
       
 
Biljettinköp och på båten som en timme senare lastade av oss på Tilos … och där stod de nu igen … de som ville hyra ut till oss. De anföll inte som de gjorde på Patmos som tur väl var. Började först prata med en dam, men hennes boende var en bit bort och det var inte bara traska dit med packningen. Fick då kontakt med en annan dam som hade ett boende vid hamnen och stranden. Var en studio och hon ville ha 35€/dag för den. Nej sa vi och hon sa 30€. Då vi sa att vi inte betalat mer än 25€/dag på övriga öar sa hon ja till det och vi traskade iväg till hennes hus för att kolla på det. Det var ok med strandpromenaden nedanför och ingen bil eller mopedtrafik alls vid huset.
 
Packade in våra saker och tog en promenad för att inspektera vart vi var och vad som finns i området. Passade på att handla med när vi var ute och gick. Tog oss ett dopp med innan vi slog oss till ro på balkongen.
 
Middagen denna kväll avnjöt vi på vår balkong med tomatsoppa, bröd, vin och öl. Lite pasta i soppan hade vi med.
 
     
När det blivit lite svalare tog vi en tur i byn och hittade ett ställe som hyrde ut vespor. En sådan får det nog bli i morgon.
 
Hittade denna när vi var ute och gick i byn här på Tilos. För mycket svenskar här redan eller ...
 

Nissyros, här kommer vi …

… på en snabbvisit. Blir så som vi tänkt från början men med lite tidsförskjutning.

Började med en väldigt mager frukost. När vi kom ner och skulle äta var där lite vitt bröd, tigerkaka, småkakor, iskalla kokta ägg och smaklös kall dryck. Fick fråga efter om det fanns någon ost eller så. Då plockades det fram lite ost, någon skinkkorv och yoghurt. Blev lite i magen tillslut i alla fall.

Begav oss sedan ut för att göra en ny koll på tiderna för att kunna ta sig till Nissyros. Skulle gå en båt från Kardamena kl. 17.30. Vi hade redan i går kollat busstiderna så vi visste att det gick en buss kl. 14.30 till Kardamena så vi skulle kunna ta Båten kl. 17.30. Det fick det bli.

Tillbaka till hotellet, packa ihop, checka ut men med lov att ha kvar våra väskor fram till 14. Gick sedan till Tylö för att tillbringa sista timmarna på Kos med Martina och Linus.

Bussen gick och vi var på den. Kom till Kardamena ca två timmar innan avgång. En fika och sen hittade vi en skuggig plats under en palm där vi vilade en stund i väntan på att gå ombord.

   

Har koll på sjöfarten ...

Blev en anan båt än den vi tänkte oss, men det gick ju bra det med. Den gick tidigare och den var billigare. Kom till Nissyros, tog in på fösta bästa hotell, gick iväg och hyrde Vespa, gjorde oss iordning och så bar det iväg.

      

   

 Vulkanen var det första vi besökte. Var väl lite mindre att se på än vi kanske föreställt oss, men vi var där och gick runt och såg. Och så luktade vi också. När vi körde dit kände man en svaveldoft ju närmare man kom.

       

   

Efter vulkanen åkte vi till byn Emborios. Det var verkligen en by. När vi parkerade vespan funderade vi på om vi vågade gå in på gatorna eller inte. Men vi tog oss mod och traskade på och tack för det … Vi hittade restaurangen som vi blivit informerade om när vi hyrde vespan. En underbar utsikt över vulkanen och solnedgången och maten den var himmelsk.

       

        

Grannbordet bad om något sött och fick in söta tomater med yoghurt. Lät spännande så vi beställde in det med. Det är nog något av det godaste jag någon gång smakat i efterrättsväg. Måtte jag hitta ett recept på det någon stans sen.

 

Efter maten blev det nerförsbacke med vespan och hem till hotellet. I säng och sova gott …

 


Där sprack den planen.

Kan börja från början i dag i och för sig. Har varit ännu en lugn dag med sol och bad på Tylösand Beach Club. Lite pauser med fika och lunch, så denna dag har fram till nu varit en kopia av gårdagen. Förutom att Martina och jag satt och pratade mycket. Tack för samtalet Martina!

       

Hem och slappa lite till, dusch och fix för kvällens middag.

Innan vi skulle äta tänkte vi att vi skulle gå och köpa biljett till båten som på morgonen den 4 juli kl. 9.00 skulle ta oss till Nissyros, vulkanön. Tji fick vi … turen var inställd på grund av för litet intresse att åka med den. Fick veta att denna båt var en utflyktsbåt och då kunde det bli så. Ingen information som vi fick dagen innan när vi var och frågade om båttrafiken dit. Fanns en båt som skulle gå till Nissyros men det var från hamnen i Kardamena som ligger ca 2,5 mil bort. Den skulle gå kl. 8.30 och när vi tittade om det gick någon buss dit på morgonen så gick den inte förens kl. 9.00. Taxi är för dyrt för vår budget tycker vi så det ingick inte i vår fundering.  Men men … säger som Martina och Linus, ”Vi är i Grekland”. Nu blev det till att tänka om … Skippa Nissyros och åka till Tilos direkt på torsdag vilket innebar en dag och en natt till på Kos? Ta någon annan ö? Några till funderingar hade vi men något beslut blev inte taget. Vad det blir och hur det blir får morgondagen utvisa.

Middagen intogs på en liten mysig restaurang i gamla stan. Mycket mat, god mat och till ett bra pris.

Träffade, enligt överenskommelse, Martina och Linus på kaffetorget kl. 22.30. Eftersom vi skulle åka så tidigt på morgonen skulle vi säga hej då till varandra över en kopp kaffe.

De drog sen till bargatan för jobb och vi till hotellet för att fundera på hur vi skulle fortsätta vår resa och för att sova. Hur resan blir? Ja, det vet vi själva inte riktigt än …


Sol och bad

Kan säga att frukosten på hotellet var väl inte det bästa man fått …
 
I dag har vi solat och badat hela dagen. Har inte blivit det något innan, så nu när vi är på Kos och redan innan åkt runt här så passar vi på. Intog solstolarna redan vid tiotiden och lämnade dem inte ifrån oss förrän vid fyra på eftermiddagen. Mellan dessa tider var vi på Tylösand och pausade med kaffe och med lunch.
 
Hem och vila en stund. Dusch och fix för att gå ut på stan och förbereda oss för kvällens middag med Martina och Linus. Vi förberedde oss med lite dryck på en lugn plats …
   
Blev sen middag. Klockan var mellan halv elva och elva innan maten kom in, men gott var det. När vi ätit skildes vi åt. Linus skulle börja på sitt andra jobb som bartender och Martina skulle hålla honom sällskap. Vi gick till hotellet för att sova.

Nästa mål.

Kunde inte skriva om det innan för det var lite av en överraskning. Vi steg upp tidigt i dag eftersom vi skulle hinna äta, packa det sista, gå en bit med packningen och så ta båten som kl. 9.30 skulle ta oss till Kos och Martina och Linus. Båten, en snabbgående, tog inte mer än 2,5 timmar från Patmos till Kos. Ändå stannade de till vid både Lipsi, Leros, Kalymnos innan vi var framme. Så det gick undan …

   

Med fötterna på Kos och med ryggsäckarna på ryggen promenerade vi till Tylösand Beach Club. Såg först varken Martina eller Linus där och började undra om de inte skulle vara där i dag. Men så dök Martina upp … stannade till tittade på och så ”Men hej” och så gick hon igen. Hon jobbade i köket och det var lite stressigt just då och några timmar till framåt. Blev bara lite småprat med henne och Linus under eftermiddagen. Får bli mer sen …

När vi kom till Kos och Tylö hade vi inget boende klart. Fram med datorn och börja söka. Hittade ett med bra läge och som såg ok ut på bilderna. Priset var mycket ok … 75€ för tre nätter och då ingår frukost med. Bokade och en timme senare gick vi dit och checkade in. Var bra … men hur frukosten är vet vi inte än …

       

Utsikten var väl så där ... Mellan grenarna kan man se havet ca 100 m ner ...

Kvällen tillbringade vi i Kos stad med att först kika lite på vår förtsatta färd efter Kos. Sen åt vi på ett mycket bra ställe och därefter gick vi vidare för att se EM finalen i fotboll.

Träffade på nytt Mörrumsfolk här på Kos i kväll. Värden är liten ibland …


Lugn ...

... dag blev det denna lördag den 30 juni 2012. Sista dagen på Patmos och vi bara tar det lungt. Strosa lite på stan, hem och äta och vila, strosa lite till, köpa biljett till båten som tar oss till Kos söndag morgon. Hem och vila och så fixa oss för en sista kväll på Patmos. Det blev lite strosande under kvällen med tills vi hittade en liten mysig restaurang som bjöd på mycket god mat. Nöjda gick vi sen hem med vetskapen om att livet är härligt ...
 
Under en av pauserna hemma hade vi Skype-kontakt med Erica . Trevligt att höra hennes röst ... Får hoppas att vi kan Skypa med Rebecca och Martina någon dag med ...
Dessa bilder lägger hon ut på FB medan vi pratas vid ...
 
   
 
Glömde i förra inlägget visa hur glad Ronny är när han får köra Vespa ... Här kommer en blid på det.
 
Några andra bilder blev det inte tagna denna dag ...

RSS 2.0