Midsommarafton

Blev en liten runda längs havet i gårkväll i alla fall. Passade på att räkna trappstegen vi har ner och upp igen. Enkel väg 121 steg och det är inte enkla steg utan vissa måste man ta både ett, två eller tre mellansteg på. Dessutom är de inte som våra trappsteg hemma utan viss högre och vissa lägre. Bra rumpträning blir det på hemvägen. Finns solnergångsbilder blev det med.

   

Då var det midsommarafton 2012. Är många år sedan vi inte firade midsommar i Sverige och i Rottne. Nu blev det Kalymnos i stället … En go frukost med underbar havsutsikt började vi dagen med, plockade undan och gjorde oss klara för några timmar på stranden med sol och bad. Sen väntade en midsommarlunch … Potatis, matjessill (medhavd från Sverige), något som liknade gräddfil, en grönsakstallrik med tomater, gurka, rödlök och svarta oliver. Till detta vin, öl och gammeldansk. Gud så gott det var allt sammans. Lite efterätt blev det med. Färdigköpt cheescake, sådan snabb med kaksmulor, vaniljsås och nötter uppe på. Jordgubbar har vi inte sett till några här så det fick vi vara utan. Skall informera om att denna lunch intogs på balkongen med havet framför oss och 34 grader + i skuggan. Inte en tillstymmelse till vindpust heller.

 

Tänkte ta en titt på nätet efter maten men då var internet brutet. Fick tag på ägaren till huset där vi bodde och han kom och skulle kolla vad som var fel. Inte hjälpte det inte … Nedanför, det vill säga 121 trappsteg, hade vi sett en bar som hade fritt internet. Blev en promenad dit för att surfa lite. Happy Hour hade de med vilket innebar köp två betala för en. Ronny tog en öl och jag en Frappe. När Ronny tömt ölen kom bartendern med en till … det var ju två för priset av en och då räknades inte Frappen … Nu blev det både dricka och internet …

Fixade till oss lite extra midsommarfina för att gå på restaurang. Till och med blommor i håret … Fick ett fönsterbord med utsikt över havet och en underbar himmel. God mat och dryck blev det med.

När maten var uppäten och betald drog vi oss till baren som vi besökt tidigare under dagen. Det var ju fotboll med denna midsommarkväll. Grekland-Tyskland spelade om fortsatt spel i EM. Tyskland gick som segrare ur denna striden och vi gick hem och la oss.

En annorlunda men mycket bra midsommar …


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0