Svampfiskarnas ö

Onsdag den 20 juni och vi har i dag lämnat Kos för Kalymnos, svampfiskarnas ö. Tog den lokala bussen från Kos stad till Mastihari Kl. 10.20. Vi hade sådan tur att det just skulle gå en båt över när vi kom fram. Lösa biljetter och lite rask takt till båten så var vi med. En ca 30 minuters solig och gungande båtfärd tog oss till vår första nya ö.

Så var det de där med boende och vart på ön vi skulle ta oss. Hade tittat ut att vi vill till den västra sidan av ön. Gick av båten och där stod han. Mannen som hade husrum och även körde oss dit. Eller så snabbt bestämde vi oss inte. Han berättade om stället och visade bilder. Det var på orten vi funderat på innan och det såg bra ut. 30€/natt för oss var väl ok det med så vi sa ja. Transporten dit var ju i och med det också fixad. Tror även vår färd ner till hamnen när vi skall vidare ingår. Om den gör det får vi se när det är dags. I alla fall så lastade vi in våra väskor i bilen och färden till boendet påbörjades och inte in tyst stund var det på mannen på hela vägen. Han bedyrade att det var ett fint ställe, att det var mycket rent för hans Irina var så bra på att hålla det i ordning. Hon hade rengöringsmedel som luktade så gott. Han sa att det var mycket fin utsikt och att det var väldigt tyst och lugnt. Då började jag fundera på om det kunde vara tyst där och det var så att han bodde där själv med. Efter en sådan bilfärd med den informationen kan man ha stora förväntningar på det som komma skall, men vi höll oss lugna. Vad som fanns fick vi se när vi kom fram.

En by vid namn Myrites på sluttningen ner mot ett härligt blått hav … Mitt på sluttningen fanns huset vi skulle bo i, Melina`s Apartments, med en magisk utsikt ut över havet. Till och med när vi ligger i sängen och har dörren öppen har vi denna fina utsikt.

Rummet var till belåtenhet för oss så det kommer bli härliga dagar här. Förstod även att familjen själva inte bodde där vilket innebar att det nog kan bli tysta dagar här. Vatten och en god kaka som Irina bakat bjöds vi på när vi kom fram.

Vi installerade oss och packade badväskan. Tog den långa trappan ner längs sluttningen, över huvudgatan och så var vi vid havskanten. Ingen sandstrand men trots det var det fint att bada där.

 

Kvällen var lugn med tillagning av en lätt middag och sen lite strosande längs huvudgatan för att lokalisera oss om stället. Förhörde oss om kostnad för Vespahyrning. Blir en sådan under torsdagen med utflykt på ön.

 


Kommentarer
Postat av: madde

Härlig, härligt!

2012-06-21 @ 18:14:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0