En dag i Hanoi

Vi vaknade kl. 9.30 och frukosten serverades till kl. 10.00. Oj vilken fart det blev på oss. Vi kom dit snabbt som bara den och det var en bra frukost.
 
 Reklam för Brandfast i Vietnam. 

I dag har vi vandrat runt i Hanoi. Närmare bestämt 29221 steg blev det. Vi har sett mycket historia som både är viktig och hemsk. Vi började med katedralen S:t Joseph, tyvärr stängd så insidan fick vi inte se. Sedan gick vi vidare till Historiska Veteranmuseum med massor från Vietnamkriget. Litet axplock av bilder från krigsmuseumet. 

    
        

Hanoi Hilton kallades fängelset då det fick namnet av de amerikanska krigsfångarna som satt där under Vietnamkriget. Tror inte de hade det så hemskt som fångar som suttit där innan kriget.

    

Järnvägsgatan i Hanoi med flera små caféer och så även inslag av höns m.m.

      

Har sett endast en gågata av alla gator som finns här.

Inte lätt att ta sig över gatorna här heller. Alla fordon tutar en bit från korsningen och sedan kör de bara på. Även om man går på övergångställe och har grön gubbe så måste man passa sig för motordrivna trafiken.


Fick se en dam komma gåendes med sin cykel fullastad med apelsiner i korgar bli lätt påkörd av en bil så alla apelsiner flög ut på vägen. Den som körde på hoppade inte ut och hjälpte till att plocka upp, men många andra runt omkring hjälpte till inklusive Ronny. Jag filmade den goda gärningen.

  

Finns en nattmaräknad i Hanoi som skall vara något extra. Men det är så att det inte riktigt finns något bestämt när det skall vara öppet. Tyvärr var det inte det denna kväll när vi tänkte besöka den. 

Middag blev en nudelsallad på Bun Bo Nam Bo och vi har testar risvodka och äggkaffe med i kväll. Tyvärr inget foto på nudelsalladen men den var god.


Finns en skybar med utsikt över hela stan. Tyvärr var den stängd ikväll efter en regnskur som kom, men vi fick ändå gå upp och titta på utsikten.


När vi gick hemåt fick vi se denna smala upplysta ingång. Här gömde sig en bar med lugn musik och lagom med belysning.

   


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0