Halong Bay

Det blev tid för att gå till busstationen och att hoppa på vår nattbuss till Halong Bay. Nattbuss med sovmöjligheter skulle det vara men ack vilka. Korta, smala och hårda britsar som ej gick att fälla helt ner, så varje gång bussen bromsade in häftigt och det gjorde den ofta, kasade man fram och fick rätta till sig igen. Inte mycket sömn här inte och tack Madde för tipset om ljudbok. Den kom till nytta denna resan. Vi hade fått information att vi kunde vara kvar på bussen till kl. 06.00 och sova vidare. Tji fick vi! Klockan 2 tändes bussen upp och chaffören började hojta att vi var framme i Halong Bay och att vi alla skulle gå av där vi var, och var var vi?

   


Det var åtta personer som var strandsatta på en gata i Halong Bay och ingen av oss visste var vi skulle tavägen. En man som mötte bussen blev sur när vi började ställa frågor om var olika platser låg, så han stack därifrån. Ronny stoppade en taxi och med googel translator fixade han så vi kom till hamnen där båtarna skulle gå ifrån och två tyska tjejer delade taxi med oss. Ca 50 kr för resan på 13 km. Då var vi i alla fall i hamnen men klockan var strax efter 3 och allt var stängt.
 
   

Vi hade ännu inte bokat någon båt för vår tvådagarstripp, Så fram med Hotels sida och bokningen blev gjord, dessutom unnade vi oss lite extra lyx. Sedan blev det lite uteliggarliv några timmar tills de öppnade vänthallen och matställen. Samtidigt som vänthallen öppnade började busslast med Kineser välla in och det var säkert mellan 20-30 bussar om inte mer. Vi förstod sedan att de skulle med båtar på dagstur.

Frukost som bestod av två stekta ägg, bröd utan smör och pålägg och kaffe till ett pris av ca 40 kr. Mätta och belåtna började vi försöka få fram var vår båt skulle gå från, och det var inte lätt. Eftersom vi bokat så sent fick vi inte all information direkt med bokningen så som kajplats m.m. I informationen vid hamnen kan man nästan ingen engelska och även om vi visade fartyget på bild och dess namn visste de inget. Samma gällde de två tyska tjejerna som skulle med en annan båt. Vi fick samarbeta och lägga ihop olika informationer vi fått och sen var det till att börja traska och hoppas på det bästa. Vi kom fram till ett café och frågade där genom att visa bild på båten och dess namn. Killen som vi frågade sa med en gång att vi skulle till kaj 21 och att tjejerna med var åt rätt håll. Skulle endast vara ca 1 km till och det stod nummer vid kajen. Vi traskade vidare med all packning och vi kom fram till rätt plats, men det var nog närmare 3 km än 1 km.

Vi är på plats vid kajen och vi finns med på deras lista så nu kunde slappna av. Var två timmar att fördriva tills dess att vi fick gå på båten som tog oss ut bland de magiska klipporna och bergstopparna.

Var endast 15 vuxna och en liten kille på ca 1 år som var med på turen förutom besättningen. Ytterligare några nationaliteter kan vi lägga till samlingen med personer vi träffat och pratat med. Nu var det ett par från England som var i vår ålder, ett par från Canada i 30-års ålderns och en kille från USA i samma ålder. Trevligt sällskap under det dygn vi var på båten.

 

 

Gänget på båten med vår guide här. 

 

 

Vi fick lära oss att göra färska vårrullar. Mycket gott! 

Riktigt mysig båt med rum som hade stora fönster mot havet och bergen. Varje rum hade en stor toalett med stor dusch. Vi har ätit massor med gott hela tiden och varit på ön Tito som är speciell för Vietnams historia, åkt roddbåt in i en öppning i ett berg, som sedan var en stor sjö med öppet tak. Dag två åkte vi till en stor grotta som vi gick genom och beundrade.

 
     
 
  
 
 
På kvällen utanför vårt rum.  
 
 Båten vände åter och när vi kom i hamn lastade vi ryggorna och vandrade iväg för att ta reda på vart vi skall näst.

Kommentarer
Postat av: Erica

Jisses vad ni flyr och far :D Tur att ni hade så lång tid på er att ta er till kajplatsen när det var svårt och långt dit. Ser magiskt ut på båtturen! och kul att få göra egen mat :)

2019-03-11 @ 08:39:48
Postat av: Anonym

Kul att läsa om er resa 😊 beundrar er tuffingar 💪🏼 Ha det fortsatt härligt 🙋‍♀️

Svar: Kul att kunna delge andra det roliga med vår resa.
På resa ingen med Carina och Ronny

2019-03-11 @ 11:13:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0